Miksi välitysliikkeet eivät halua käsirahaa?

Miksi välitysliikkeet eivät halua käsirahaa? Yksi hyvä syy löytyy kiintVälL 16 §:stä: ”Sen jälkeen kun välitysliike on vastaanottanut —- käsirahan, liike ei saa ottaa keneltäkään muulta tarjousta tai käsirahaa ennen kuin tämä käsiraha on palautettu tarjouksen tekijälle tai on käynyt selväksi, että käsiraha jää toimeksiantajan hyväksi.”

Toinen syy löytyy AsKL 3. luvun 5 §:stä: ”Kun myyjä on vastaanottanut käsirahan, hän ei saa samasta asunnosta ottaa toista käsirahaa tai tarjousta ennen kuin ensiksi mainittu käsiraha on palautettu tarjouksen tekijälle tai kun on käynyt selväksi, että käsiraha jää myyjän hyväksi. Jos myyjä on ottanut päällekkäisiä käsirahoja, tarjoukset, joiden johdosta käsirahat on annettu, eivät sido tarjousten tekijöitä.”

Kommentointi on suljettu.

css.php