Hinnantarkistus

HINNANTARKISTUS

 

Jokainen kotiaan myyvä haluaa kodistaan parhaan mahdollisen hinnan. Joskus ainoa mahdollisuus saada paras hinta, on tarkistaa hintapyyntöä. Useimmat kodinomistajat, jotka myyvät kotiaan, epäröivat hinnantarkistusta saadakseen tarjouksen. Tämä on täysin ymmärrettävää. On kuitenkin määrättyjä syitä, jotka puoltavat hinnantarkistusta, että asunto saadaan myytyä. Katsotaanpa eräitä tärkeitä syitä:

 

LÄHTÖHINTA: Oliko hintapyyntö oikealla tasolla? Kuka asetti hintapyynnön? Jos sinä omistajana teit sen, oliko hinta realistinen odotuksiisi nähden? Jos välittäjä asetti hinnan, perustuiko se saman tason asuntojen vertailuhintoihin? Kokemukseni mukaan kodonomistajalla on merkittävä rooli hinnan asettelussa. Kun hintapyyntö on määritelty, omistajan saattaa olla vaikea saada harkitsemaan hinnantarkistusta, joka tekisi kodin kilpailukykyisemmäksi muiden saman alueen kotien kanssa. Saadaksesi kodistasi korkeimman mahdollisen hinnan, on perusteltua uudelleen arvioida lähtöhinta aika ajoin.

 

ESITTELYT: Jos esittelyissä ei käy paljon katsojia, ongelmana saattaa olla hinta. Kun ostajat valitsevat katsottavia kohteita, heidän mielestään saattaa olla, että kotisi ei tarjoa riittävästi samoja ominaisuuksia, kuin muut saman hintaluokan asunnot. Varsinkin, jos on paljon esittelyjä eikä yhtään tarjousta, hinta saattaa olla ongelmana. Kotisi ominaisuudet ja sijainti saattavat houkutellat katsojia. Kuitenkin tutustuttuaan tarkemmin kohteeseen, ostajasta voi tuntua, että hinta ei ole kohdallaan.

 

MARKKINAT: Ehkä markkinat ovat muuttuneet siitä, kun kotisi ensimmäistä kertaa tuli markkinoille. Alkuperäinen hintapyyntö saattoi olla oikea, kun listaus tapahtui. Kuitenkin ajan kuluessa hinta ei houkuttele ostajia kilpailevia kohteita paremmin.

 

NEUVO: Kannattaa harkita välittäjän ehdottamaa hinnantarkistusta. Kannattaa myös harkita välitysliikkeen vaihtoa, koska toisella välitysliikkeellä saattaa olla ostajat valmiina.

Lähetä oma ehdotuksesi, milloin alentaisit hintaa? S-postiini: harri@asuntokaupanasiantuntija2016.com

Kommentti artikkeliin “Hinnantarkistus”
 1. kuningasjätkä sanoo:

  Siinäpä olisikin uudistusta kerrakseen jos kiinteistövälittäjällä olisi asiakkaat ja ostajat valmiina.

  Nykyinen käytäntöhän on se että kiinteistövälittäjä ”heittää verkot järveen ja odotellaan että kala ui niihin”

  Mihin silloin oikeastaan tarvitaan kiinteistönvälittäjää, voihan kiinteistön omistaja itsekin heittää ne verkot järveen ja odottaa ja jos kala ui verkkoon niin onhan jokaikisen pankin johtajalla kaupanvahvistajan paperit.
  Kiinteistörekisteriotteet sun muut dokumentit saa maanmittaustoimelta nettitilauksena sähköisesti pientä maksua vastaan, niitä voi sitten lähetellä sähköpostilla niitä tarvitseville.
  Sitä katos hyvinkin äkkiä voi antaa muutaman tonnin alennusta kaupassa, vaikka sen välittäjän himoitseman prosenttipalkkion verran, eli on siinä itsemyynnissäkin omat etunsa

  Tuo hinnan alentaminen ilmoituksessa on jotenkin tylsää, miksi suomalaiset ostajat ovat nykyään niin munatonta sakkia, etteivät osaa tarjota jotain, mitä itse ajattelevat voivansa maksaa.

  Kyllä minä ainakin kun ja jos menen esittelyyn ja paikka miellyttää muttei hinta, niin heitän suullisesti päivän tarjouksen ehdollisena, että on voimass tämän päivän iltaan joten miettikääpä nyt rauhassa…

  Sitten tämä tarjouskauppa on ihan p..stä kun aina pitää tarjota pyyntihinnasta ylöspäin.

  Pitäisi olla mahdollista tarjota hinnasta myöskin alaspäin, jos katsoo ettei laatu ole pyyntihinnan mukainen….
  Myyjä voi sitten loppupelissä päättää myykö tarjotulla hinnalla vai hylkääkö tarjouksen.

  Jotenkin tää kiinteistöjen välitysbisnes on jäänyt junnaamaan paikoilleen ja juuri siitä syystä ostajat ja myyjät eivät kohtaa!

  Että Sikäli….

css.php